Eskrimcilerimizden Taşkent’te üç madalya

Eskrimcilerimizden Taşkent’te üç madalya

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te bugün (19 Kasım) başlayan Gençler Dünya Kupası'nda sporcularımız günü üç madalya ile tamamladı. Genç kadınlar kılıçta Nisanur Erbil altın madalya kazanırken; genç kadınlar epede Damlanur Sönmüş gümüş ve Yağmur Sönmüş ise bronz madalyanın sahibi oldu.

Genç kadınlar kılıçta bugün başarılı ön eleme maçları sonrası tablo-32'yi maç yapmadan geçen Erbil, t-16'da Kazak Polina Ko'yu 15-9, çeyrek finalde ise Rumen Denisa Serban'ı 15-6 mağlup ederek yarı finalde Özbek Samira Shokirova ile eşleşti. Bu turu da 15-9 galibiyetle tamamlayarak adını finale yazdıran sporcumuz altın madalya mücadelesinde Rumen rakibi Pantis'i 15-4 yenerek organizasyonu şampiyon tamamladı.

Öte yandan genç kadınlar epe kategorisinde mücadele eden Damlanur Sönmüş başarılı ön eleme maçlarının ardından tablo-32'de Kazak Katrina Fomina'yı 15-11, t-16'da Özbek Aziza Hamidova'yı 15-14, çeyrek finalde Kazak Kristina Fomina'yı 15-10 ve yarı finaldeki Özbek rakibi Marvarid Zuvaydilloeva'yı 15-11 yenerek adını finale yazdırdı. Sporcu finalde Özbek Sevara Rakhimova'ya 15-5 yenilerek organizasyonu ikinci sırada tamamladı ve gümüş madalya elde etti. Aynı kategoride Yağmur Sönmüş ise yarı finalde Özbek Rakhimova'ya 15-13 mağlup olarak final şansını kaçırdı ve bronz madalya kazandı.

Bugün Taşkent'te genç kadınlar kılıçta mücadele eden diğer sporcularımız Nil Güngör 5., Pınar Miray Şişik 9., Damla Demirkol 14. ve Begüm Alkaya ise turnuvayı 27. sırada tamamladı. Genç kadınlar epede ise Kayra Naz Özcan 11., Ceren Cebe 12.,  Zülal Can 18., Yağmur Yurttaş 19. ve Ilgın Betül Şeker organizasyonu 20'nci sıranın sahibi oldu.

Gençler Dünya Kupası yarın (20 Kasım Pazar), her iki branşta da takım müsabakaları ile devam edecek.

 kilic fotoepe foto