- Yurt Dışı Turnuvalar Katılım İşlemleri ve Esasları

Federasyonumuzun 2023-2024 Faaliyet Programında bulunan (FIE ve EFC) yurtdışı turnuvalara, Federasyon tarafından belirlenen sporcular haricinde, Milli Takım Sporcularının Belirlenmesi ve Temsil Görevi Talimatı hükümlerine göre katılmak isteyen sporcuların Federasyon banka hesabına ödemeleri gereken ferdi katılım bedeli ile lisans bedeli ve diğer esaslar aşağıda belirtilmiştir.

 

Federasyonumuzun 2023-2024 Faaliyet Programında bulunan (FIE ve EFC) yurtdışı turnuvalarına, Federasyon tarafından belirlenen sporcular haricinde, Milli Takım Sporcularının Belirlenmesi ve Temsil Görevi Verilmesi Talimatı hükümlerine göre U17, Genç ve Büyükler kategorilerinde kendi imkanları ile katılmak isteyen sporculardan; müsabakanın son başvuru tarihinde katılmak istediği müsabakanın kategorisinin Türkiye klasmanında 1. sırasında bulunanlardan katılım bedeli alınmayacaktır.

 

İlgililere ilanen duyurulur. 

 

Ferdi katılım bedeli : 125 Euro'dur.
EFC lisans bedeli       : 25 Euro ( Circuit Turnuvaları için YILDIZLAR - U14 - U17) ,
FIE lisans bedeli       : 25 Euro'dur.  (SADECE GENÇLER- BÜYÜKLER TURNUVALARINA KATILACAKLAR YATIRACAKLARDIR.)

 

2023 - 2024 sezonu Eylül ayı ile başlayacak olup, Turnuva başvurusu yapmak isteyen sporcuların ilgili lisanslarını yenilemeleri gerekmektedir.

Müsabakalara katılmak isteyen sporcu ve antrenörlerin  başvurularını turnuvadan en az 21 gün önce yaparak yukarıda belirtilen katılım bedelini ödemeleri gerekmektedir.

Son başvuru tarihi hafta sonuna (cumartesi-pazar) denk gelen turnuvalar için son başvuru tarihi, takip eden pazartesi günü mesai bitimi saat 17:00'a kadardır.

Başvurular sadece elektronik form üzerinden alınacak olup farklı şekillerde (Federasyon mail hesaplarına veya faks yolu ile yapılan başvurular) yapılan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Yurt Dışı Turnuva Başvuru Formu

 

Yurtdışı Turnuva katılım ve lisans bedeli Federasyon “Online Ödeme Portalı” üzerinden yapılacaktır.

Katılım formlarında, 18 yaşından küçük sporcuların ilgili turnuvaya kimin sorumluluğunda katılacağı belirtilecek olup, sorumluluğu alan kişilerin belirtilmediği katılım başvuruları işleme alınmayacaktır. Ayrıca imzasız formlar da işleme alınmayacaktır.

Söz konusu turnuvaya katılım göstermek isteyen kafilelere ferdi ve takım müsabakaları için hakem desteği verilecektir. Takım maçları için ilave hakem ücreti alınmayacaktır.  

Katılım gösteren tüm vizeli antrenör ve sporculara pasaport kullandırılacaktır. İlgili sezonda vizeli olmayan antrenörlerin idareci olarak onayları alınacaktır. Antrenör olarak katılımlarda en az 2. kademe antrenör olma zorunluluğu bulunmaktadır.

Turnuvaya katılacak kafilelerin; tüm ulaşım, konaklama, transfer, lisans, müsabaka kayıt, ferdi ve takım katılım v.s. ücretleri katılımcılara ait olmak üzere bütün organizasyonlarının, kendileri, bölgeleri veya kulüpleri tarafından yapılması gerekmektedir. Federasyon; katılımcıların yalnızca akreditasyon işlemlerini yapacaktır.

Müracaatı uygun olmayan sporcuların dilekçe ile başvuru yapmaları halinde ücret iadeleri yapılacaktır.

 

DİKKAT EDİLECEK DİĞER HUSUSLAR:

1-Yurtdışı turnuvalara katılacak olan sporcuların, idareci veya antrenörlerinin müsabakaya katılımları için Federasyon Teknik Kurulunun onayını almaları zorunludur. Bu şekilde katılım gösterecek idareci ve antrenörler katılım bedeli ödemeyeceklerdir. İdarecilere pasaport kullandırılmayacaktır.

2-Müsabakalara katılacak olan idareci, sporcu ve antrenörlerin Federasyonumuz talimatlarına göre hareket etmeleri gerekmekte olup,  talimatlara uygun hareket etmeyenler hakkında gerekli disiplin işlemleri uygulanacaktır. 

3-Yurtdışı turnuvalara katılacak olan sporcu, antrenör ve idarecilerin milli takım eşofmanı giymeleri zorunludur.

4-Müsabaka bitimi pasaportların ilgilileri tarafından federasyona iade edilmesi gerekmekte olup, pasaportlarını faaliyet dönüşünde iade etmeyenler hakkında gerekli idari ve disiplin işlemleri yapılmakla beraber bir sonraki talebinde pasaport düzenlenmeyecektir.

 

NOTLAR:

1-Turnuvalarda Covid-19 salgın durumu veya başka sebeplerle olabilecek iptal durumlarında, Federasyon katılımcıların yapmış olduğu hiçbir masraftan sorumlu değildir.

2-Katılımcılar, Covid-19 salgın durumu ile ilgili olarak FIE, EFC ve turnuvanın düzenleneceği ülkenin tüm şartlarını yerine getirecektir. Söz konusu gereklilikler turnuva davetiyelerinde belirtilmekte olup, katılımcıların davetiyelerde belirtilen hususlara riayet etmeleri gerekmektedir.

İlgililere ilanen duyurulur.

 

Yayın Tarihi 05.09.2023