Epe ve kılıçta kupalar sahibini buldu

Epe ve kılıçta kupalar sahibini buldu

Ankara'da bu hafta sonu (6-7 Mayıs) düzenlenen Büyükler Epe- Kılıç Federasyon Kupası, iki gün süren karşılaşmaların ardından son buldu. Ankara Kız Anadolu İmam Hatip Fen Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Spor Salonu'nda oynanan maçlar sonucu; epede Kayra Naz Özcan ve Halis Efe Elibol, kılıçta ise Deniz Selin Ünlüdağ ve Muhammed Furkan Kalender birincilik kupasının sahibi oldu. 

Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) 2022-2023 faaliyet takviminde yer alan organizasyon; Türkiye'nin 20 ilinden epede 141, kılıç branşında ise 114 olmak üzere toplam 255 eskrimciye ev sahipliği yaptı. Adıyaman, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Edirne, Elazığ, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun, Sivas ve Zonguldak illerinden erkeklerde 136, kadınlarda ise 119 eskrimcinin ter döktüğü Federasyon Kupası'nda dereceye giren sporcular kürsü heyecanı yaşadı.  

Başarılı karşılaşmalar sonrası kürsüde yer alan sporcular kupalarını, TEF Başkanı Prof. Dr. Murat Atalı, TEF Başkan V. Müminhan Bilgin, TEF Başkan Yrd. Ahmet Hakan Hayber ve TEF Genel Sekreteri Yılmaz Portakal'ın elinden aldı.

6-7 MAYIS CUMARTESİ KÜRSÜ SONUÇLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR:

BÜYÜK KADINLAR EPE
1-Kayra Naz Özcan (Alanya SK)

2-Nilahsen Erten (Alfa Eskrim SK)

3-Yağmur Sönmüş (Alanya SK)

3-Yaren Nur Polat (Ankara ferdi)

BÜYÜK KADINLAR KILIÇ

1-Deniz Selin Ünlüdağ (Sportoto SK)

2-Begüm Alkaya (EGO SK)

3-Nil Güngör (Kastamonu Eskrim SK)

3-Iryna Shchukla (Sportoto SK)


BÜYÜK ERKEKLER EPE
1-Halis Efe Elibol (Ankara Esk. ve Pent. SK)
2-Hilmi Taha Ekenler (Efsane Eskrim SK)
3-Dora Nusretoğlu (Çankaya Eskrim SK)

3-Yalgın Yeter (İstanbul Eskrim SK)

BÜYÜK ERKEKLER KILIÇ

1-Muhammed Furkan Kalender (Anka Eskrim SK)

2-Enes Talha Kalender (Anka Eskrim SK)

3-Yiğit Ayaz (Barış Övünç GSK)

3-Kerem Çağlayan (Parat Ripost SK)

Turnuva Bülteni için tıklayınız
BUYUK KADIN EPE SEREMONIBUYUK KADIN KILIC SEREMONIBUYUK ERKEK EPE SEREMONI1BUYUK ERKEK KILIC SEREMONI1kadin epe karsilasma3ERKEK KILIC KARSILASMA-ERKEK EPE KARSILASMA