Furkan Yaman Avrupa ikincisi oldu

Furkan Yaman Avrupa ikincisi oldu

İtalya'da iki gündür devam eden Yıldızlar ve Gençler Eskrim Avrupa Şampiyonası'nda bugün yıldız erkekler kılıç kategorisinde sporcumuz Furkan Yaman, finalde İtalyan Leonardo Reale'ye 15-14 yenilerek şampiyonluğu kıl payı kaçırdı ve gümüş madalya elde etti.

Sporcumuz bugün başarılı pul karşılaşmaları sonrası tablo-64'ü maç yapmadan geçerek; t-32'de İspanyol Adrian Roman Blanque'yi 15-8, t-16'da Azeri sporcu Timur Husnaddinov'u 15-7 ve çeyrek finalde Ukraynalı Dmytrii Zahrebelnyi'yi 15-11 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Bu turda Macar Botond Csoba ile eşleşen Yaman, rakibini 15-11 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde İtalyan Leonardo Reale ile karşılaşan sporcumuz, bu turu 15-14 mağlubiyetle tamamlayarak gümüş madalyanın sahibi oldu.

Bugün organizasyonda mücadele eden diğer eskrimcilerimiz; yıldız kadınlar epede Nilahsen Erten 10., Yasemin Toktaş 26., Zülal Can 51., Elif Yalçın 87., yıldız erkekler flörede Sarp Öztürk 23., Kıvanç Kırtay 28., Arda Barış Demircan 52., Ahmed Turgut Anbarlılar 63. ve yıldız erkekler kılıçta Arda Tanerler 35. ve Ateş Efe Toker şampiyonayı 41'inci sırada tamamladı.

 kafile toplu foto napoli