Gençler Epe Federasyon Kupası Sakarya’da son buldu

Gençler Epe Federasyon Kupası Sakarya’da son buldu

Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) 2021-2022 faaliyet takviminde yer alan ‘Gençler Epe Federasyon Kupası' Sakarya'da iki gün süren heyecan dolu karşılaşmaların ardından sona erdi. Atatürk Spor Salonu'nda 11-12 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilen organizasyonda 90 sporcu kürsü mücadelesi verdi. Karşılaşmalar sonucu; Aleyna Ertürk ve Yalgın Yeter birincilik kupasının sahibi oldu.
 
 
Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Erzurum, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Sakarya ve Trabzon illerinden eskrimcileri buluşturan organizasyonda; genç kızlar ve erkekler epe kategorilerinde 44'ü erkek, 46'sı kız olmak üzere 90 eskrimci Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde piste çıkarak, iki gün boyunca federasyon kupasını kazanmak için kıran kırana mücadele etti.
 
Sakarya ev sahipliğinde düzenlenen Gençler Epe Federasyon Kupası'nda resmi açılış töreni Sakarya Büyükşehir Belediyesi Belediye Başkanı Ekrem Yüce ve TEF Başkan Yard. Prof. Dr. Nihat Gültekin'in açılış konuşmaları ile cumartesi günü gerçekleştirildi. Açılış seremonisinin ardından TEF Başkan Yard. Gültekin, Başkan Yüce'ye eskrime yapmış olduklarını destekler dolayısıyla teşekkür plaketi takdim etti.
 
Organizasyonda dereceye giren sporcu ve antrenörler kupa ve madalyalarını; Sakarya Gençlik ve İl Müdürü Arif Özsoy, Sakarya Spor Şube Müdürü Özgür Aydın, Geyve Gençlik Spor İlçe Müdürü Nurcan Takaboğlu, TEF Teknik Kurul Koordinatörü Dr. Yusuf Barsbuğa ve Sakarya Eskrim İl Temsilcisi Tekin Aydemir'in elinden aldı.
 

11-12 ARALIK GENEL KUPA SONUÇLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR:
GENÇ KIZLAR EPE
1-Aleyna Ertürk (Çankaya Eskrim SK)
2-Kar Işıtan (Çankaya Eskrim SK)
3-Damlanur Sönmüş (Alanya SK)
 
GENÇ ERKEKLER EPE
1-Yalgın Yeter (İstanbul Eskrim SK)
2-Emir Akal (Erzurum GSK)
3-Burak Atay (Bolu Gençlik Merkezi SK)
 
Organizasyonda, başarılı sporcu antrenörleri de madalya ile ödüllendirildi. Madalya verilen antrenörler aşağıdaki gibidir:

Genç Kızlar Epe antrenörleri
1-Emre Karakaş (Çankaya Eskrim SK)
2-Bartu Haktanır (Çankaya Eskrim SK)
3-Berkan Anıl (Alanya SK)

Genç Erkekler Epe antrenörleri
1-Murat Narin (İstanbul Eskrim SK)
2-Bumin Kağan Özdemir (Erzurum GSK)
3-İsmail Hakkı Kılınç (Bolu Gençlik Merkezi SK)
 
 
 
Genç Erkekler Genel sıralama için tıklayınız.
Genç Kadınlar Genel sıralama için tıklayınız.
 
 
Turnuva Bülteni için tıklayınız.
 
 
sakarya_epe_fed_cup_erkekler_kupasakarya_epe_fed_cup_kızlar_kupasakarya_epe_fed_cup_nihat_ekrem_plaket