Hakan Akkaya’dan para eskrimde tarihi başarı

Hakan Akkaya’dan para eskrimde tarihi başarı

Uluslararası Paralimpik Komite ve Bakanlık kararı ile federasyonumuza alt branş olarak eklenen para eskrim branşında mücadele eden sporcumuz Hakan Akkaya, federasyonumuz sporcusu olarak çıktığı ilk uluslararası organizasyonda tarihi bir başarıya imza attı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Washington'da 14-17 Ocak tarihlerinde düzenlenen Uluslararası Tekerlekli Sandalye ve Ampute Sporları Federasyonu (IWAS) Tekerlekli Sandalye Eskrim Dünya Kupası'nda altın madalya kazanan milli eskrimcimiz Hakan Akkaya bu branşta ülkemize tarihinin ilk şampiyonluğunu kazandırdı. Sporcumuz erkekler flöre A kategoride ise mücadelesini çeyrek finalde tamamlayarak 5'inci sıranın sahibi oldu.

Washington'daki organizasyonda erkekler epe A kategoride şampiyonluğa uzanan mücadelesinde sporcumuz Hakan Akkaya, yarı finalde İtalyan rakibi Emanuele Lambertini'yi 15-11 yenerek adını finale yazdırdı. Finalde eşleştiği Alman rakibi Maurice Schmidt'i de 15-10 mağlup eden Hakan Akkaya, ülkemize tekerlekli sandalye eskrim branşında tarihimizin ilk dünya kupası altın madalyasını kazandırdı.

Öte yandan aynı organizasyonda ter döken sporcumuz Elke Lale Van Achterberg ise kadınlar flöre A kategoride 9'uncu, kadınlar epe A kategoride ise mücadelesini 15'inci sırada tamamladı.

WhatsApp Image 2023-01-16 at 07.29.29 (2)Hakan Akkaya