Önemli Duyuru! - Büyükler Avrupa Şampiyonası hk.

FIE ve EFC'nin almış olduğu karar gereği Büyükler Avrupa Şampiyonası Ferdi müsabakalarının 16-18 Haziran 2023 tarihlerinde Bulgaristan'ın Plovdiv şehrinde yapılması kararlaştırılmıştır.

 

Söz konusu Avrupa Şampiyonasında takım müsabakaları yapılmayacaktır. Buna göre, Milli Takım Sporcularının Belirlenmesi ve Temsil Görevi Talimatı'nın, Eskrim Milli Takımlarının  Belirlenmesi başlıklı 6.Maddesinin 2. Fıkrasının (d) paragrafı “d) Avrupa ve Dünya Şampiyonası kadrolarında kontenjan dahilinde katılım sağlayacak olan sporculardan sonuncu sporcu veya aşağıdaki tabloda belirtilen derecelere göre, Avrupa ve Dünya Şampiyonası kadrolarında takım oluşmaması halinde ilgili branş antrenörünün teklifi ve federasyon başkanının onayı ile Büyükler Türkiye Klasman Sisteminde ilk 8'de yer alan sporcular arasından belirlenir. Bu şekilde belirlenen sporcularda aşağıdaki tabloda yer alan performans gerekleri aranmaz.” şeklindedir.

 

FIE ve EFC tarafından Avrupa Şampiyonası'nın son anda faaliyet programına alınması sebebiyle, Federasyon tarafından belirlenen sporcular (Olimpik Sporcular ve Büyükler Türkiye Klasmanı Birincileri) haricinde yukarıda belirtilen ilgili mevzuat maddesine göre Avrupa Şampiyonası kotası dahilinde Büyükler Türkiye Klasmanında ilk 8'de yer alan sporcuların kendi imkanları ile gitmesine imkan sağlanacaktır.

 

Buna göre Avrupa Şampiyonasına kendi imkanları ile katılmak isteyen sporcuların en geç 5 Haziran 2023 tarihi mesai bitimine kadar “Yurtdışı Turnuvalar Katılım İşlemleri ve Esasları” hakkındaki duyurumuzda bulunan şartları yerine getirerek müracaat etmeleri gerekmektedir.

 

İlgililere ilanen duyurulur.