Yıldız Kızlar Selanik’te Fırtına Gibi Esti

Yıldız Kızlar Selanik’te Fırtına Gibi Esti

Yunanistan'da düzenlenen Avrupa EFC Yıldızlar U17 Circuit Turnuvası'nın ikinci gününde yıldız kızlar epede piste çıkan eskrimcilerimiz; rakiplerine üstünlük sağlayarak turnuvada elde ettiği 1 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya ile Selanik'te adeta Türk rüzgarı estirdi. Bugün oynanan başarılı maçlar sonucu Yağmur Sönmüş günü şampiyon tamamlarken; finalde karşılaştığı bir diğer ay-yıldızlı epecimiz Aleyna Ertürk gümüş, Zeynep Gürsu ise bronz madalyanınsahibi oldu. 
 
2
 
Dereceye giren sporculara madalyalarını Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) Teknik Kurul Koordinatörü Dr. Yusuf Barsbuğa ile Yunanistan Eskrim Federasyonu Başkanı Ioannis Lignos ve Yönetim Kurulu Üyesi Christos Grolios takdim etti.
 
Bugün aynı turnuvada mücadele eden Damlanur Sönmüş 10., Berra Sonyüksek 11., Melike Karadavut 12., Elif Işılak 19., Kayra Naz Özcan 20., Zülal Can 24., Yağmur Yurttaş 25., Dila Naz Eken 28., Berra Canbolat 30., Elif Bilge Tunca 43., Ilgın Kornaz 45., Badel Durmuş 48., Ada Göçer 56., Ela Ersezgin 59., Hadiye Neslipir Kaymak 63., Zehra Beste Tanrıverdi ise organizasyonu 70. sırada tamamladı.
 
3
1
 
Organizasyon kapsamında dün yıldız erkekler epede sporcularımız Halis Efe Elibol gümüş, Yalgın Yeter bronz madalya kazanmıştı. Millilerimiz turnuvanın ikinci gününde de elde ettiği bu başarılı sonuç ile organizasyonu; bir altın, iki gümüş ve iki bronz olmak üzere toplam beş madalya ile tamamlamış oldu.