Yıldızlar ve Büyükler Epe Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

Yıldızlar ve Büyükler Epe Türkiye Şampiyonası Sona Erdi

1 (3)
 
Kocaeli'de geçtiğimiz hafta sonu (27-28 Kasım) düzenlenen ‘Yıldızlar U17 ve Büyükler Epe Türkiye Şampiyonası', Atatürk Spor Salonu'nda iki gün süren karşılaşmaların ardından son buldu. Yıldızlar ve büyüklerde 381 epecinin madalya için ter döktüğü organizasyonda; yıldızlarda Ardıç Karan Safçı ve Aleyna Ertürk, büyüklerde ise Hilmi Taha Ekenler ve Gökçe Günaç altın madalyanın sahibi oldu.
 
3 (3)
 
Türkiye Eskrim Federasyonu (TEF) 2021-2022 yılı faaliyet programında yer alan Yıldızlar U17 ve Büyükler Epe Türkiye Şampiyonası'nda; Adıyaman, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Bolu, Bursa, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kocaeli, Konya, Mersin, Sakarya, Samsun, Trabzon olmak üzere Türkiye'nin 18 ilinden 381 sporcu piste çıkarak Kovid-19 tedbirleri kapsamında şampiyonluk için ter döktü. Organizasyonun ilk gününde yıldız erkek ve kızlar, ikinci gününde ise büyük erkekler ve kadınlar kürsü mücadelesi verdi.  
 
5
 
Şampiyonada dereceye giren sporcular madalyalarını; Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürü İbrahim Aktürk,  Kocaeli Spor Hizmetleri Müdürü Ziya Ülhak Sarıgül, İzmit Gençlik Spor İlçe Müdürü Engin Yaşar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Spor Şube Müdürü Barış Çoban ve Müsabaka Gözlemcisi MHK Üyesi Mert Uzunay'ın elinden aldı.
Şampiyonaya konuk olan Aktürk, Sarıgül ve Çoban'a, TEF Olimpiyat Koordinatörü Recep Koç ve MHK Üyesi Uzunay, eskrime sağladıkları katkı ve destek adına teşekkür plaketi takdim etti.
 
2 (3)
4 (1)
 
27-28 KASIM GENEL KÜRSÜ SONUÇLARI AŞAĞIDAKİ GİBİDİR:
YILDIZ ERKEKLER EPE
1-Ardıç Karan Safçı (Karşıyaka SK)
2-Çınar Öğüt (İstanbul Eskrim SK)
3-Yarkın Yılmaz (Ankara Esk. ve Pent. SK)
3-Cengizhan Öner (Alanya SK)
YILDIZ KIZLAR EPE
1-Aleyna Ertürk (Çankaya Eskrim SK)
2-Duru Fazlıoğlu (İstanbul Ferdi)
3-Damlanur Sönmüş (Alanya SK)
3-Nilahsen Erten (Alfa Eskrim SK)
 
BÜYÜK ERKEKLER EPE
1-Hilmi Taha Ekenler (Konya Eskrim SK)
2-Ali Ege Say (Mersin Eskrim SK)
3-Selçuk Dönerkaya (Mersin Eskrim SK)
3-Muhammed Taşar (Alanya SK)
 
BÜYÜK KADINLAR EPE
1-Gökçe Günaç (Kocaeli B. B. Kağıt SK)
2-Çağla Karabağ (Ankara Esk. ve Pent. SK)
3-Aleyna Ertürk (Çankaya Eskrim SK)
3-Yağmur Sönmüş (Alanya SK)