Avrupa Şampiyonası’nda Bir Günde İki Bronz Madalya

Avrupa Şampiyonası’nda Bir Günde İki Bronz Madalya

Sırbistan'ın Novi Sad şehrinde devam eden Gençler ve Yıldızlar Avrupa Eskrim Şampiyonası'nın altıncı gününde eskrimcilerimiz günün her iki kategorisinde de bronz madalya kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Yıldız kızlar flörede sporcumuz Alisa İsbir kazandığı bronz madalya ile Türk eskrim tarihinin bu kategoride en iyi Avrupa derecesini elde ederken, yıldız erkekler kılıç kategorisinde de Tolga Aslan bronz madalyanın sahibi oldu. Aynı zamanda yıldız kızlar flörede Fatıma Zehra Anbarlılar çeyrek finale yükseldiği şampiyonayı 6. sırada tamamladı.
 
 
 alisa isbir novi sad bronz madalya
alisa isbir novi sad kursu
 
Şampiyonada bronz madalyaya uzanan mücadelesinde bugün Alisa İsbir, başarılı pul müsabakalarının ardından tablo-64'ü maç yapmadan geçti. İsbir t-32'de Macar Petra Polonyi'yi 15-3, t-16'da Alman Veranika Seiffert'i 15-5, çeyrek finaldeki İsrailli rakibi Gili Kuritzky'yi 15-10 mağlup ederek yarı finalde Macar Jazmin Papp'ın rakibi oldu. Yarı finalde 15-10 yenilen İsbir organizasyonu üçüncü sırada tamamladı.
 
tolga aslan novi sad bronz madalya
tolga aslan novi sad kursu
 
Bugün yıldız erkekler kılıçta bronz madalya elde eden Tolga Aslan ise, başarılı pul müsabakaları sonrası tablo-64'ü maç yapmadan geçerek; t- 32'de Azeri Aykhan Khasiyev'i 15-10, t-16'da Rumen Dacian Enache'yi 15-9, çeyrek finalde ise Ukraynalı sporcu Darii Lukashenko'yu 15-14 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Yarı final maçını Fransız Lucas Guilley'e karşı 15-11 kaybeden Aslan, üçüncü olarak bronz madalya elde etti.
 
tolga aslan yari final mac5
alisa isbir yari final mac2
alisa isbir yari final mac 4
alisa isbir yari final mac2