Konya'da eskrim kürsüsünü boş bırakmadık

Konya'da eskrim kürsüsünü boş bırakmadık

Konya'da düzenlenen 5. İslami Dayanışma Oyunları kapsamında 14-17 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen eskrim karşılaşmaları bugün (17Ağustos) oynanan takım müsabakalarının ardından son buldu. Tarihinde ilk kez eskrim branşının dahil edildiği Oyunlar'da üstün bir başarı elde eden eskrimcilerin kürsüde yer almadığı gün olmadı. Organizasyonda dört gün boyunca hem bireyselde hem de takım halinde ter döken Milli Eskrimciler, Oyunları 6'sı altın, 4'ü gümüş ve 2'si bronz olmak üzere toplam 12 madalya ile bitirdi.

Kadınlar ve erkeklerde epe, flöre ve kılıç branşlarında toplam 24 eskrimcimizin Selçuk Üniversitesi 19 Mayıs Spor Salonu'nda piste çıktığı İslami Dayanışma Oyunları'nda, bireyselde kadınlar ve erkekler kılıçta Iryna Shchukla ve Enver Yıldırım altın, kadınlar ve erkekler flörede İrem Karamete Baldini altın, Alisa İsbir ve Martino Minuto gümüş ve Firuze Ayşen Güneş bronz madalya elde ederken; kadınlar epede Aleyna Ertürk altın madalyaya uzanan isim oldu.

Öte yandan her üç branşta gerçekleştirilen takım müsabakalarında; ‘Almıla Birçe Durukan, Firuze Ayşen Güneş, Alisa İsbir ve İrem Karamete Baldini'den oluşan kadınlar flöre takımı ile ‘Lal Erman, Aleyna Ertürk, Gökçe Günaç ve Damlanur Sönmüş'ten oluşan kadınlar epe takımı birincilik; ‘Mustafa Burak Çufadar, Alp Eyüpoğlu, Martino Minuto ve Utku Özyalçın'dan oluşan erkek flöre takımı ile ‘Muhammed Anasız, Tolga Aslan, Kerem Çağlayan ve Enver Yıldırım'ın yer aldığı erkekler kılıç takımı ikincilik kupasını kazanırken; Aylin Çakır, Nil Güngör, Iryna Shchukla ve Pınar Miray Şişik'ten kurulu kadınlar kılıç takımı üçüncülük kupasının sahibi oldu.

Bununla birlikte; İslami Dayanışma Oyunları'nda flörede Almıla Birçe Durukan 5., Mustafa Burak Çufadar 5., Alp Eyüpoğlu 7., Utku Özyalçın 12.; kılıçta Nil Güngör 6., Aylin Çakır 8., Pınar Miray Şişik 16., Muhammed Anasız 12., Tolga Aslan 15., Kerem Çağlayan 17., epede ise Damlanur Sönmüş 5., Gökçe Günaç 10., Lal Erman 11., Ali Ege Say 26., Halis Efe Elibol 27., Cengizhan Öner 31. ve Hilmi Taha Ekenler 32. sıradan organizasyona veda etti. Erkekler epe takımı ise mücadelesini 6. takım olarak tamamladı.